De omgeving

Maison Lauzidou ligt in het kleine plaatsje Reyrevignes. Reyrevignes is een mooi, vriendelijk en gastvrij dorpje gelegen op 354 meter hoogte en telt ongeveer 284 inwoners.

Op loopafstand vindt u een bakker die op zeer authentieke wijze een heel bijzonder brood bakt en niet alleen om het brood, maar ook om de fraaie, met eikenhout gestookte gemetselde oven moet u daar zeker eens een brood gaan halen. Op ongeveer 4km van het dorp bevinden zich diverse restaurantjes.

De dichtsbijzijnde grote stad is Figeac (12km). Figeac is een fraai gerestaureerd middeleeuws stadje. In het centrum is een wandelroute (verkrijgbaar bij het VVV) uitgezet die u langs alle bezienswaardigheden voert. U vindt er bovendien een gezellig centrum met een gevarieerd winkelaanbod en leuke terrasjes. Op zaterdagochtend is er een erg gezellige weekmarkt. Aan de rand van Figeac zijn de grotere supermarkten gevestigd.

Het departement kenmerkt zich door rust en authenticiteit, en heeft voldoende te bieden voor een vakantie naar ieders wens